onsdag 9 oktober 2013

Chokladtårta - receptet

Ingredienser:

Tårta botten:

6 stk ägg
5 mtk mjöl
6 mtk socker
1,5-2 mtk kakao pulver

Choklad Kräm:

1 mtk gelatin
4 mtk kakao pulver
12 dkg socker
0,5 l vispgrädde
0,5 dl vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla tårtformen cirka 20 cm diamanter. Vispa äggvitor till det blir hårt, nu lägg socker i och fortsätt att vispa, sedan tillsätt äggulorna, ett i taget. Vispa väl mellan varje ägget. Rör ihop mjöl och kakao pulver. Blanda ner mjölblandningen och rör till en slät smet. Häll smeten i tårtformen och grädda botten cirka 40-50 minuter. OBS! Öppna inte ugnen i första 20 - 30 minuter, annars botten kommer inte upp.

När botten är färdig låt den svalna i formen. Och nu kan vi börja med choklad krämen... mmmmums.

Vispa cirka 4,5 dl vispgrädde och socker med elvisp. Vi behöver 0,5 grädde till gelatin. Blanda gelatin med vatten och koka lite tills det blir färdig. Blanda gelatin med kakao pulver och den 0,5 dl grädde. Rör ihop vispgrädden med gelatin blandning med handvisp. 

Skär botten minst 2 eller 3 delar och fylla med choklad krämen. Kyl tårtan i minst två timmar.
Chokladtårta är färdig!

Dekorera och servera!

Varsågod! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar